Leiva küpsetamine pole keeruline

Olen viimasel ajal saanud mitmeid kirju, kus murelikud kurdavad, et kodune leiva küpsetamine ebaõnnestub. Kordan siis põhilised asjad üle:

Mina panen juuretise õhtul jahu ja veega käima (sooja ruumi), hommikul lisan soola ja pruunsuhkru. Teen ka ilma suhkruta leibasid, kuid suhkruga leib kerkib tunduvalt paremini. Vorme on hea määrida Voimixiga, paberi kasutamine pole tervitatav, kuna leiva ääred jäävad siis pisut koledad.

Rukkilinnasejahu lisan peamiselt tumeduse pärast, kuid natukene annab see ka magusust juurde. Osad küpsetajad panevad taigna hulka veidi nisujahu, mis aitab kerkeprotsessile samuti kaasa.

Kui kellelgi on lisaküsimusi leiva küpsetamise kohta, siis võtke minuga kindlasti ühendust.

Leiva küpsetamine pole keeruline:)

Latest Comments
  1. Anne
    • Kai
Close
Koduleibade tellimiseks või muudes küsimustes võta minuga kindlasti ühendust!